Menu Close

Be magnetic.

Je bent zo jong als je je voelt en zo oud als je je gedraagt, toch? Afgelopen week werd ik een jaartje ouder, dus dan word je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Maar ach, what’s in the number. De benodigde hersteltijd na het sporten is met rasse schreden toegenomen, de grijze haren en rimpels ook maar ik ben eigenwijs en hou mijn stelling ‘Forever 39’ voorlopig gewoon nog even vol;)

Beloofd

Generatie Z, wie kent ze niet. Onze kids geboren tussen 1995 en 2010 met de spreekwoordelijke smartphone in de hand en de meest diverse generatie tot op heden. Maar wij, wacht laat ik voor mezelf spreken, ík, kan er ook wat van. Die telefoon en social media zijn toch echt niet meer weg te denken uit mijn leven. Soms tot vervelends aan toe en ook soms ook heel verrassend. Zoals, op m’n verjaardag bijvoorbeeld. Zoveel lieve, leuke en onverwachte berichten via de diverse online kanalen. Echt gaaf. Ik werd er heel blij van. Het is een makkelijke verbinding met mensen die je misschien al een tijd niet hebt gezien of gesproken, door wat voor redenen ook. Even een contact momentje. Je kunt het aan je voorbij laten gaan, maar bedenk je weleens dat het ook een berichtje kan zijn waarmee je iemands dag net wat aangenamer maakt? Een lichtpuntje op een lastige dag óf op een feestelijke. Dus heel veel dank voor al die online berichtjes die mijn verjaardag nóg fijner maakten dan het offline al was! En natuurlijk gaat er niets boven persoonlijk contact, alleen is het gewoonweg niet altijd mogelijk. En natuurlijk hoef ik niet álles van een ander te zien en is veel ‘slechts de buitenkant’ op social media. Maar gelukkig mag ieder voor zich een keuze maken in wat je post of bericht. En iedereen is anders. Dus zullen we er gewoon blij mee zijn? Dat het er is, en dat het ook een manier van ‘verbinden’ is, ‘for better or for worse’?

Actie reactie

Toen ik eind maart mijn eerste blog plaatste vond ik dat zo verschrikkelijk spannend. En eerlijk gezegd vind ik dat nog steeds. Het is toch een stukje van mezelf, van wat mij bezighoudt, dat ik via social media de wereld in slinger. Zit iemand daar wel op te wachten? Wat zullen ‘ze’ zeggen? Kan ik het wel? En ga zo maar door. Maar wat een hartverwarmende reacties kun je krijgen als je, online of offline, een stukje van je kwetsbaarheid laat zien, dat leerde ik het afgelopen half jaar meer dan ooit. Kritiek is er zeker ook en met (liefdevolle) positieve én negatieve kritiek is niks mis, daar wordt je alleen maar beter van. Wat je zendt, krijg je terug. Zo primair is het, net als kinderen kunnen zijn. Niks pappen en nathouden maar uiten wat je voelt, en in mijn geval duurt het altijd even voordat het hoge woord eruit is. Maar hoe moeilijk het soms ook is, zo leer je van elkaar in alle eerlijkheid en blijf je verbonden. Dat is de les. Dat is het leven.

‘When you love yourself, you glow from the inside. You attract people who love, respect and appreciate your energy. Everything starts with and how you feel about yourself. Start feeling worthy, valuable and deserving of receiving the best that life has to offer. Be magnetic.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *