Menu Close

Bepakt en bezakt

NLP* practitioner blok 4, dag 3. De opdracht is: schrijf een verhaal met de titel ‘Mijn Reis’. Ik staar naar mijn blaadje. Op zoek naar een prettige schrijfplek vloeit de groep als een olievlek uiteen door het pand. Na twee enerverende dagen en een emotievolle ochtend ben ik eerlijk gezegd een beetje leeg maar mijn blaadje is dat ook en het is de bedoeling dat er iets opgeschreven wordt. ‘Laat je pen maar schrijven, alles wat er in je opkomt is goed.’ Ik ga aan de slag.

Op avontuur

Mijn potlood (want daar schrijf ik het lekkerst mee) tekent wat woorden op papier. Wat ben ik blij met het gummetje ‘on top’, waarmee ik veelvuldig woorden verwijder omdat ik me niet kan vinden in wat mijn hand op m’n blaadje zet. Schrijf ik nu met mijn hoofd of met mijn hart? Gaat het nog over ‘mijn reis’ of over ‘mijn thuiskomst’. Praktisch gezien, weet ik dat ik vanavond in een leeg huis, thuis kom. En dat zit in mijn hoofd. Tig vragen poppen vervolgens op. Wie reist er met me mee? Bij wie voel ik me thuis? En iets algemener gesteld: kan je zo bij jezelf zijn dat het voelt als thuiskomen? Ook als je huis letterlijk leeg is? Als je jezelf als ‘thuis’ hebt, is je reis dan nooit eenzaam?

Happy Tune

Na een poosje diep in mijn gedachten te hebben ‘gebivakkeerd’ denk ik, het gaat wéér over verbinding. Het leven gaat over verbinding. Elke keer weer. Verbinding met jezelf, verbinding met een ander, verbinding met jouw drive, jouw passie, dát waar je écht blij van wordt, wat je uitstraalt, hetgeen waar jij het verschil mee maakt in deze wereld. Dat is jouw reis, dat is mijn reis. Dat is onderweg zijn en thuiskomen in één. Dat is. Punt. Het is de energie waarin we leven, waardoor we met elkaar verbonden zijn. Ik vind dat toch zo intrigerend, spannend en mooi tegelijk. Het is niet zweverig maar juist met twee voeten op de grond waar ik sta én ga want we zijn altijd in beweging. Mét een lekker muziekje, bedenk ik met een lach, want muziek is onmisbaar in mijn leven, het is mijn medicijn. Muziek gaat altijd over verbinding. Het is de ultieme uiting van gevoel, van welke emotie ook. Love it! Zolang mijn brein stil is, en geen belemmerende gedachten rondslingert, speelt mijn happy tune. Als ik interne discussies voer en de happiness iets verder van me afstaat, helpt een lekker nummer om de aandacht af te leiden. Smaken verschillen maar muziek verbindt harten, maakt blij en ontroert. Hoe mooi is dat!

Home sweet Home

Ik hou op met gummen. Mijn potlood stop ik in mijn tas. Eenmaal thuis, voel ik de leegte van het huis maar ook de warmte van mijn avontuur en de mensen met wie ik het deel. Mensen die niet voor niets, kortere of langere tijd met mij meereizen. Soms is het zuur, soms zoet maar altijd kan ik er iets van leren en maakt het mij een beter mens. Dus zeg ik je van harte:

“Welkom! Voel je thuis…”

*NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een communicatie- veranderingsmethodiek die zich bezighoudt met de onbewuste processen die ten grondslag liggen aan onze communicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *