Menu Close

Chilllex

Storytelling copywriting

De laatste boodschapjes zijn gedaan, nog even een wasje draaien, ophangen en zorgen dat de ‘hut’ is opgeruimd. En dat alles voor een paar dagen weg. Nee, niet een paar weken, je leest het goed, een paar dagen. Mijn weekendtas inpakken is nog het minste werk. Maar als ik dan eenmaal in de auto zit kan het grote relaxen beginnen. Tenminste, zo heb ik dat vooraf bedacht. In werkelijkheid zit er nog vanalles in mijn hoofd en heb ik nog wel even, een paar uurtjes zeker, de tijd nodig om de boel de boel te laten.

 

Vibe

Op reis gaan is altijd zo’n mooie metafoor voor het leven. Net als, een weekendje weg, ook weer een eye-opener was voor mij. Toen ik in de auto stapte was ik nog niet klaar met wat ‘was’. Kun jij makkelijk (los) laten wat is geweest?

‘You have to be in peace with your past in order to move on.’

-Joel Olsteen-

Het is zo belangrijk om af en toe even los te zijn van de dagelijkse beslommeringen. Even niet te ‘moeten’. Even weg zijn, op een andere plek, in een andere vibe. Het dwingt je eigenlijk ook, om in het nu te zijn. Heerlijk! Van het ontbijt naar nog een kopje koffie onderweg, gevolgd door de lunch, wat later opnieuw een koffietje, einde middag even borrelen en in de avond het diner. Wat kan ik zeggen, we zijn liefhebbers van het bourgondische leven. En tussendoor slenteren we door de stad, kijken we mensen, bekijken we gebouwen, bezoeken we soms een museum en, vaste prik, branden we een kaarsje in een onbekende vaak prachtige kerk.

 

Clean

Iedereen is anders en zelf vind ik het fijn als mijn huis enigszins is opgeruimd als ik thuis ben en ook als ik weg ga. Want ja, ik ben al een druk baasje van mezelf en het geeft me rust als mijn crib dan ‘schoon’ en overzichtelijk is. En het is toch zó fijn als je huis ‘netjes’ is als je weer thuiskomt. Maar het geeft soms ook extra druk, als je ook al zo busy bent qua werk, kids, opleiding of met andere bezigheden. Kijk, ik kan me nog herinneren dat wij, bepakt en bezakt, in de auto zaten klaar om op vakantie te gaan en m’n moeder achteruit de vloer zwabberend, ook het huis verliet. De appel valt niet ver van de boom zullen we maar zeggen. Nu gaat dit over omgevingsfactoren maar hoe zit het vanbinnen?

 

‘Travel light’

Lange tijd heb ik gedacht dat ik pas echt kan genieten als alle ‘vuiligheid’ is opgeruimd, weggepoetst. Als mijn ‘huis’ blinkt en shined. Je kent het wel, die schone lei. Inmiddels weet ik dat het prettig is als mijn boeltje aan kant is en alles een plek heeft. Maar in mijn ‘huis’ wordt ook geleefd en wordt de boel soms overhoop gehaald. Dat vind ik niet altijd makkelijk maar het is oké. “Accept & addapt.” noemt mijn dochter dat. Brandschoon hoeft het niet te zijn. Dat kan ook niet. Rommel laat ik soms gewoon maar even voor wat het is. Dat geeft rust. Ik ben ‘chill’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *