Menu Close

In een deuk;)

Als ik dubbelgevouwen met pijn in mijn buik nog net niet op de grond lig van het lachen, vraag ik me af waarom dit maar zo zelden gebeurt. Ik doe regelmatig iets ‘raars’ dus daar ligt het niet aan. En die pijn in mijn buik neem ik op de koop toe want man wat is het lekker om zo onbedaarlijk te lachen. Tot kramp in m’n kaak aan toe, it feels good!

Focus

Zo af en toe hebben wij hier thuis ons gekke kwartiertje. Dan dansen we op de laatste hits en mega suffe nummers. Soms krijg ik een goedkeurende blik maar meestal word ik keihard uitgelachen door mijn lieftallige puberkids als ik een poging doe de nieuwste moves onder de knie te krijgen. Niet dat me dat tegenhoudt, in tegendeel. Wat kan mij het schelen. Dat is zo fijn aan een ‘thuis’, daar kun je veilig raar doen. En het zorgt voor hilarische momenten. Terwijl ik me net afvroeg waarom dit maar zo zelden gebeurt, besef ik heel goed dat dit soort onbezorgde momenten voor sommigen bijna nooit voorkomen of tijdelijk heel ver weg zijn. Als de financiële zorgen zich opstapelen en je de horizon niet meer ziet, als je relatie op een dood spoor zit en je niet meer weet hoe je verder kunt, als je een dierbare verliest en dat een gat in je hart achterlaat of als je het gewoon allemaal even niet meer weet door welke reden dan ook. In de Alchemist is het zo mooi beschreven: ‘Het geheim ligt in het heden; als u aandacht besteedt aan het heden zult u dat kunnen verbeteren. En als u het heden verbetert, zal wat daarna gebeurt ook beter worden.’ Dat je daarmee niet al je zorgen van tafel veegt lijkt me logisch maar het gaat om de focus op wat wél goed is. Super moeilijk natuurlijk! I know. Er is moed voor nodig en vertrouwen, veel geduld en actie. Het lijkt soms een onbegonnen zaak maar toch zijn het die sprankjes, die je hart aanraken en waardoor het allemaal even lichter is. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik vaak te veel bezig ben met alle verantwoordelijkheden die bij het leven horen en alles wat ik aan ervaringen mee draag in mijn rugzak. Wat meer momenten even onbevangen zijn, dát ga ik doen! Gewoon omdat het mag, van mezelf. Lol! Omdat het je energie geeft en het je in balans houdt.

Dance

Jim Rohn zegt in één van zijn seminars: ‘Get curious like a child, be excited like a child, have faith like a child, trust like a child: be a child.’ Ik maak hier zeker geen onderscheid tussen werk en privé. Het gaat over het leven van een intens leven. En van wie kunnen we dat beter leren dan van (onze) kinderen. Zij zijn nog zo puur in het leven vanuit hun gevoel. Bovendien zijn ze in staat dit eerlijk terug te geven. Dat kan best confronterend zijn maar het is ook zo oprecht. Doordat het zo to the point is moet ik soms even slikken (want ze hebben gewoon gelijk!) maar ben ik er vooral blij mee (want ze hebben gewoon gelijk!). Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain. Ook als je ‘uitgelachen’ wordt:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *