Menu Close

Koffie Verkeerd

Dots and Sparks storytelling

Mijn oog viel er op. Het krijtbord waarop allerlei soorten en smaken koffie stonden geschreven, waaronder Koffie Verkeerd. Hoewel het tot nu toe gewoon een naam was, dacht ik nu ineens: hoezo ‘verkeerd’? Gekke naam eigenlijk.

Simpel

Of koffie wel of niet goed voor je is, is een discussie op zich. Een recent onderzoek wijst uit dat het drinken van koffie de kans op een diverse gezondheidsproblemen verminderd. Met of zonder cafeïne maakt niet uit. Gelukkig(!) want ik hou wel van een lekker bakkie… en tegenwoordig het liefst een espresso. Maar goed, dit blog begon met ‘koffie verkeerd’.

‘Koffie Verkeerd is van oorsprong de Nederlandse benaming voor een kop koffie met veel ‘gewone’ melk. De toevoeging ‘verkeerd’ dient om het verschil aan te geven met wat ‘normaal’ wordt geacht: koffie met hooguit een scheutje (koffie)melk.’

-Wikipedia- 

Hoe drink jij je koffie? Hou je van intens, niet te sterk, geeft je de voorkeur aan bitter of zoet? Of hou je helemaal niet van koffie. Ook dat kan. En smaken veranderen. Voordat ik ‘koffie’ probeerde, dronk ik thee. Met veel scheppen suiker, mierzoet. Ik zou het nu niet meer wegkrijgen maar goed ik was nog jong en vond ik het heerlijk. Toen koffie zijn intrede deed in mijn leven begon ik met Koffie Verkeerd, vervolgens Cappuccino, toen Cortado en in een vlaag van verstandsverbijstering en bij regelmatig gebrek aan melk op kantoor, vond ik koffie zonder melk wel zo praktisch en besloot ik dat maar eens te proberen. Inmiddels hou ik van espresso die op het randje van ‘te bitter’ smaakt met een glaasje water ernaast:) De keuze is reuze dus maak het simpel. Als je kiest op gevoel, kies je wat bij je past. Moeilijk? Als je verstand zich ermee gaat bemoeien wel. Sommige dingen komen en gaan, smaken veranderen en andere dingen blijven altijd. Het is wat het is. Thee drink ik nog steeds maar met verse gember en kaneel, en zeker zonder suiker. Plain & simple. 

Smaakvol

Je leven, momenten en ervaringen delen is heel fijn maar jij leeft jouw leven uiteindelijk helemaal zelf. Het is jouw verhaal, jouw smaak, dat wat bij jou past. Laat je je leiden door wat hoort en zijn het meer jouw gedachten en overtuigingen die je leven vormgeven? Over wat is goed? En wat ‘verkeerd’? Of ga je af op je intuïtie. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel meningen, zoveel smaken. Wat ‘normaal’ is, is voor iedereen anders. Dat maakt het nou net zo interessant!

Lekker

Intuïtie, ik heb het lang genegeerd maar ik kan er niet meer om heen. Kan ik het altijd uitleggen? Nee. Moet het altijd direct gestaafd worden met feiten? Nee, want zo werkt intuïtie simpelweg niet. Intuïtie is een instinct, dat wat je aanvoelt. Maak je er altijd ‘vrienden’ mee? Nee. Sterker nog, het voelt soms heel alleen. Maar als je dichtbij jezelf blijft, ben je nooit verloren. Er zullen altijd mensen zijn die niets van jouw keuzes begrijpen. Maar er zijn er ook die je supporten, ongeacht hun eigen smaak. Dát zijn jouw mensen. Kritisch proeven ze wat je hebt ingeschonken en vanuit liefde reageren ze er op maar het blijft jouw smaak. Hoezo verkeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *