Menu Close

Liefdesgedoe

Dots & Sparks

Hartjes in alle soorten en maten, om op te eten of naar te kijken, speciale menu’s, kaarten, boxers met lipjes, liefdesdrankjes, …. in de week van Valentijn werkt de commercie op volle toeren om ons ertoe te bewegen onze, al dan niet geheime, liefde te laten weten hoe gek wij op hem of haar zijn. En andersom als je geluk hebt;)

 

Intens

We lopen op straat, ik kijk naar hem en hij kijkt naar mij, met zijn ondeugende, vragende ogen. En nee, ik heb het niet over m’n lief. Vrolijk kwispelend loopt mijn trouwe viervoeter met me mee. Deed iedereen dat maar:)) Honden hebben niet het tijdsbesef dat mensen hebben. Mijn kinderen kunnen reageren met: ‘Hey mam, zo jij bent snel terug!’ Wat zeker niet negatief bedoeld hoeft te zijn natuurlijk. Maar mijn hond is echt altijd ongelofelijk blij me te zien. Of ik nu 5 minuten ben weggeweest of 5 uur. Unconditional love.

 

Alles of niks

Er is zo’n mooi zinnetje dat zegt ‘je kunt pas echt van een ander houden als je eerst van jezelf houdt’. Hoe zit het met de liefde voor jezelf? Zelfliefde. Een woord waar ik bijna van over mijn nek ga. ‘Sorry’ zeg ik tegen de mensen voor wie dat woord wél van betekenis is. Mij persoonlijk geeft het wat jeuk. Maar eerlijk is eerlijk, deze licht allergische reactie komt waarschijnlijk doordat het juist iets is dat ik graag nog een beetje meer zou willen voelen. Ietsie meer van mezelf houden. Nou ja, ik ben goed op weg hoor. Heel goed zelfs. Ik denk alleen dat je pas echt van jezelf kunt houden, als je jezelf accepteert, met alles wat er bij je hoort. Een hele opgave want je komt dan oók de stukjes tegen waar je absoluut niet trots op bent. De keuzes die je in het verleden maakte, de dingen die je hebt gezegd of gedaan. Die hele rugzak vol met al je ervaringen.

 

‘Geen gastvrijheid zonder verworteling. Want je kunt de ander

niet echt ontmoeten als je jezelf niet onder ogen kunt komen.’

-professor Wim Janse-

 

Dat is nogal wat. Het gaat over je kwetsbaar opstellen. Je eigen ‘gedoetjes’ stuk voor stuk in de ogen kijken. Eigenschappen die jou tot een geweldig mens maken maar ook je mindere kanten erkennen. In mijn geval gaat het ook over accepteren dat er een tijd is geweest waarin ik totaal niet mezelf was, dat ik als het ware buiten mezelf leefde. En terwijl het een gevoel van schaamte bij me oproept, benoem ik toch in m’n blog want het hoort bij mijn verhaal. Het is alles of niks. Het heeft er namelijk wel voor gezorgd dat ik mezelf weer heb teruggevonden en dat ik mijn keuzes nu heel zorgvuldig maak. Dus als het over accepteren gaat, dan ga ik maar diep en kijk ik mijn pijn in de ogen en kan ik ook meer dan ooit genieten van wat mij gegeven is.

 

#love

Kijk eens in de spiegel en zing ‘Make you feel my love’ van Adèle, met of zonder gehoorbescherming. Want het gaat over onvoorwaardelijk kiezen voor jezelf. Dat is niet egoïstisch. Als je zo kunt leven, kun je er beter voor een ander zijn. Dan wordt je niet gekweld door ‘je anders voelen’ of ‘er niet bij horen’. Dan ben je bij jezelf. Love is all you need.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *