Menu Close

Morgen is vandaag

Blog Dots & Sparks

Hoe gaat het met je goede voornemens? Raar eigenlijk dat we het ‘goede’ voornemens noemen. Alsof je je iets zou voornemen om slechter van te worden. Nou ja, zelf heb ik eerlijk gezegd niet zoveel met goede voornemens rond de jaarwisseling. Alhoewel het naast de zomer, vakantietijd bekend staat als een periode van bezinning en reflectie en we geneigd zijn juist dan de knopen door te hakken waar we al langer tegenaan hikten. En dat is ook wel weer logisch als je even een stapje terug doet van de dagelijkse beslommeringen.

Daarom

Waarom ik er niet zoveel mee heb? Omdat het zo groot is en onoverzichtelijk, zo’n heel jaar. Voor mij dan he. Misschien werkt het voor jou heel goed. Elke dag is er één en mijn intentie is om er elke dag, mijn beste dag ever van te maken. De ene dag lukt dat beter dan de andere. Maar ook op dagen dat het niet gaat zoals ik me had voorgesteld, kwamen er goede dingen op m’n pad. En ook al voel ik bijvoorbeeld dat er veel meer in zit en er nog zaken zijn die me belemmeren het beste van mezelf te laten ‘zien’, ik ben mijn beste zelf zoals ik nu kan ‘zijn’. Vandaag leef ik met de kennis en ervaring die ik gister heb opgedaan.  

‘Stop trying to fix yourself, you’re not broken!

Decide what you want, create a plan and get you ass out there.’

-Steve Maraboli-

En soms heb ik ook gewoon een schop onder m’n kont nodig;) Niet zo nadenken of je wel goed genoeg bent, gewoon doen! Wat niet verandert, verstart. Volgens mij is het belangrijk zelf de verandering te zijn die je graag wilt zien, in je leven, in de wereld, in je eigen tempo. Als je de keuze hebt tenminste. Of ga je pas kiezen als je niet anders kunt. ‘Als ik nu de sprong niet waag, blijft het een illusie. Leef het avontuur, elk moment en ieder uur. Zoek je plek in het licht. Wat de dag van morgen brengt is allang niet meer de vraag. Morgen is vandaag.’ -Soldaat van Oranje-

Vrijheid

Het is niet vanzelfsprekend. Keuzevrijheid ook niet. In tegenstelling tot anderen hebben wij volgens mij niets te klagen over de mate van onze vrijheid. We kunnen allerlei kanten op. En toch slaan we de mooiste paden in op de momenten dat we met onze rug tegen de muur staan, als de zekerheid wegvalt. Want wat heb je dan te verliezen. Dan móeten we iets en durven we vaak pas de stap te zetten die naar een hele nieuwe weg leidt. Waarna we achteraf zeggen, ‘Dat had ik veel eerder moeten doen’. Soms wist je ervoor ook niet dat je diep van binnen hunkerde naar die weg maar werd je een handje geholpen. Zo zie ik dat. Wat eerst voelt als een klap in je gezicht, voelt later als een duwtje in je rug of een hand die jouw hand stevig vasthoudt en je laat voelen dat je het kunt! Ongeacht welk moment in het jaar óf welk moment in je leven. Oef dat klinkt zwaar. Zo is het niet bedoeld. Maar belangrijk is het wel, je bewust te zijn van je eigen verhaal. ‘Schrijf’ je eigen verhaal. Altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *