Menu Close

Puur

blog puur

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus kocht ik voor de afwisseling een andere reep. Melk Stroopwafel. Best lekker. Zonder uitspraken te doen over de snelheid waarin hij op was, kwam het moment eerder dan verwacht. Toen ik het papiertje vervolgens in de vuilnisbak wilde gooien zag ik ineens dat er aan de binnenkant iets stond geschreven. ‘Geluksgetallen 2; minimaal 2 uur per week vrijwilligerswerk doen, vergroot je geluksgevoel.’ Interessant.

 

Combinaties

‘De geluksgetallen zijn geen harde feitjes maar inspirerende weetjes, gebaseerd op verschillende bronnen: van wetenschappelijke studies tot populaire media.’ staat er ook op het papier. Ik had het kunnen lezen om er vervolgens een prop van te maken of een vliegtuigje van te vouwen maar er is iets dat mij intrigeert. Nou eigenlijk zijn het  2 dingen. Dat vrijwilligerswerk je geluksgevoel vergroot én het cijfer 2. Door even te googelen kwam ik bij de volgende uitleg: ‘Het getal 2 is verbonden met de emoties. Het staat voor tegengesteldheid, maar ook voor eenheid en elkaar aanvullende krachten als dag en nacht, mannelijk en vrouwelijk. Het getal staat tevens voor geestelijke creativiteit en is verbonden met de kleur oranje.’ Mooi, hoe alles bewust of per toeval samenkomt op de binnenkant van het wikkel.

 

Smaakjes

Ruim een jaar ben ik, vrijwillig, maatje van 2 meisjes. En hoewel ik me terdege besef dat het contact dat ik met ze heb, impact kan hebben op hun verdere leven, vind ik het ook niet altijd makkelijk. Het komt voor dat ik echt gesloopt ben na een middag samenzijn. Het zijn 2 totaal verschillende zusjes. Ieder met een eigen behoefte. Soms komen ze samen, soms apart van elkaar. Ik vraag me af, wat doet het met mijn geluksgevoel? Niet dat alles wat je leest waar is maar dat mijn oog erop viel is niet voor niets. Na een paar minuten denk ik, aan dit geluksgevoel zitten 2 kanten. Aan de ene kant zijn het hun blijde gezichten als ze zeggen dat ze onze woensdagmiddag super leuk vonden. Dan zit het in, het maken van een verschil voor een ander. Aan de andere kant zit het geluksgevoel ook in het enorm dankbaar zijn voor mijn eigen leven en hoe het er nu uitziet.’ Mijn thuissituatie is stabiel, mijn huis is veilig. Ondanks onze volle dagen en vele bezigheden, is er een soort van rust. Als je begrijpt wat ik bedoel. Er is ruimte om jezelf te ontdekken, jezelf te zijn, je terug te trekken, lekker aanwezig te zijn, te lachen, te huilen, te praten. En dat is niet vanzelfsprekend.

 

Nog ééntje dan

Teveel is niet verstandig. Duh. Chocolade is gewoon lekker. En ja, je wordt er ook blij van. Cacao bevat phenylalanine. Phenylalanine wordt in je lichaam omgezet in dopamine, het stofje dat je een geluksgevoel geeft. Maar goed dat weten we allemaal wel. Weet je ook waar de kleur oranje voor staat? ‘Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met oranje zijn energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Sterke veerkracht en incasseringsvermogen bij teleurstelling en verdriet. Leven in het nu, de behoefte om de vitaliteit te uiten in creativiteit.’ lees ik online. En zo komt alles weer bij elkaar. Net als mijn maatjes en ik, één keer in de 2 weken. Mooi, hoe álles van betekenis kan zijn, als je er open voor staat, als je goed kijkt. Wat zie jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *